Onderhoud

Wij zijn blij dat u heeft gekozen voor een Steigerhouten kast, tafel, bed of ander meubelstuk van Enjoy Steigerhout. Natuurlijk willen wij dat u zo lang mogelijk plezier beleeft van uw nieuwe Steigerhouten meubel. Daarom voorzien wij u graag van de nodige tips en adviezen. Want om uw steigerhouten meubel zo mooi mogelijk te houden is goed onderhoud essentieel!

Wat is Steigerhout?

Voordat u weet hoe u uw steigerhouten meubel zo goed mogelijk kunt verzorgen, is het belangrijk om te weten wat steigerhout eigenlijk is en hoe deze houtsoort werkt.

Al onze meubelen worden gemaakt van nieuwe steigerplanken. Steigerhout wordt vervaardigd uit een snelgroeiende naaldhoutsoort. De stammen van deze naaldbomen worden verzaagd tot planken. Dit zijn de steigerplanken waaruit uw meubelstuk is opgebouwd.

Omdat Steigerhout een natuurproduct is en blijft zal deze onder invloed van de luchtvochtigheid iets werken. Dit houdt in dat het hout kan uitzetten, krimpen of kromtrekken. Wij proberen het steigerhout zodanig te bewerken om de werking van het hout zoveel mogelijk te voorkomen, maar helaas kunnen we dit nooit volledig voorkomen. Dit is en blijft een natuurlijk proces van deze naaldsoort. Daarom geven wij ook geen garantie op het uitzetten, krimpen en kromtrekken van planken.

Steigerhout is nooit helemaal egaal en bevat vrijwel altijd oneffenheden zoals kleine puntjes, lichte krasjes, deukjes en soms kiertjes tussen planken. Dit hoort echter bij de houtsoort en geeft onze steigerhouten meubels de extra charme en robuuste uitstraling.

Het onderhoud

Wij raden aan uw steigerhouten meubels niet af te nemen met afwasmiddel, een meubelspray en dergelijke. Deze bevorderen de natuurlijke kwaliteit van het hout niet. Wat kunt u dan wel doen om het hout te verzorgen? Gebruik een mild schoonmaakmiddel zonder alcohol voor het beste onderhoud, waardoor uw steigerhouten meubelen zo mooi mogelijk blijven!

Twijfelt u over uw onderhoudsproduct of heeft u vragen over de verzorging van uw steigerhouten meubelstuk? Neem dan contact met ons op!