Enjoy Steigerhout - logo bollenstreekhout

Bollenstreekhout

Wij zijn partner van Bollenstreekhout Coöperatie.

Dit is een not-for-profit platform dat zich richt op hergebruik van geoogste bomen in de Bollenstreek en Duinstreek. Zo brengen wij de geoogste bomen als waardevolle grondstof terug in de kringloop van gebruik. Dit door een transformatie van de geoogste stammen naar producten / meubels, zowel voor de particulier als ook de professionele gebruiker.

Vanuit de bollenstreek en de duinstreek ontvangen wij de geoogste bomen. Zo hebben wij in 2018 reeds een kleine 400 stammen ontvangen en voor 2019 verwachten wij ca. 800 stammen.

De stammen worden som eerst elders gewaterd en nadien op de “Groene Zagerij” bij Nobelhout in Noordwijkerhout gezaagd. Deze zaag draait volledig op zonne-energie en wordt geheel gerund door vrijwilligers en leerlingen van de werkplaats bij Nobelhout.

Eerst wordt er uit een stam meerdere platen (plaathout) gezaagd. Vanaf de “Groene Zagerij” gaat het plaathout de droogruimte in om te worden gestoomdroogd in de droogcontainter of het plaathout gaat naar de opslag in Lisse om in de lucht te drogen.

Na de droging komen wij aan de beurt. Wij verwerken het hout tot producten / meubels. Zo hebben wij al meerdere tafels gerealiseerd, alsook boomstamtafels. Daarnaast realiseren wij balie’s, parkbankjes, banken, kasten etc.

Heeft u interesse in een mooi duurzaam product van Bollenstreekhout? Neem dan contact met ons op en wij maken uw droom werkelijkheid!