Onderhoud

Om uw steigerhouten meubel zo mooi mogelijk te houden is goed onderhoud essentieel.

Al onze meubelen worden gemaakt van nieuwe steigerplanken. Steigerhout wordt vervaardigd uit een snelgroeiende naaldhoutsoort, de stammen worden verzaagd tot planken.

Omdat Steigerhout een natuurproduct is en blijft zal deze onder invloed van de luchtvochtigheid iets werken (uitzetten, krimpen en kromtrekken). Wij proberen het steigerhout zodanig te bewerken om dit zoveel mogelijk te voorkomen, maar helaas kunnen we dit nooit volledig voorkomen. Daarom geven wij ook geen garantie op het uitzetten, krimpen en kromtrekken van planken.

Steigerhout is nooit helemaal egaal en bevat vrijwel altijd oneffenheden zoals kleine puntjes, lichte krasjes, deukjes en soms kiertjes tussen planken. Dit hoort echter bij de houtsoort en geeft onze steigerhouten meubels een extra charme en robuuste uitstraling.

Wij raden aan de meubels niet af te nemen met afwasmiddel, een meubelspray en dergelijke. Gebruik een mild schoonmaakmiddel zonder alcohol voor het beste onderhoud, waardoor uw steigerhouten meubelen zo mooi mogelijk blijven.